Jongeren krijgen inspraak over nieuw skatepark

Algemeen Berlare Gemeenten Nieuws

Er komt een nieuw skatepark in Berlare. Waar is nog niet duidelijk, wel dat de gemeente er 100.000 euro voor over heeft. De jongeren die er regelmatig hun trucs zullen op tonen met hun skateboard of step mogen mee nadenken over de invulling van het geheel.

De gemeente plant de realisatie al volgend jaar. Om het project vorm te geven werd een werkgroep in het leven geroepen. De skaters werden net voor de semi-lockdown uitgenodigd in cc Stroming voor een infovergadering. “Deze infosessie was bedoeld als eerste kennismaking van het project samen met de doelgroep”, zegt schepen van Jeugd An Van Driessche (Open VLD). “Ook werd er meer uitleg gegeven over de verschillende stappen in het hele proces en over de opstart van het dossier. Het is immers de bedoeling om de geïnteresseerde skaters in het traject te betrekken. Zij hebben de expertise die kan helpen om er een geslaagd project van te maken dat ook door hen wordt gedragen.”

“Het is de bedoeling om de geïnteresseerde skaters in het traject te betrekken. Zij hebben de expertise die kan helpen om er een geslaagd project van te maken”

In het meerjarenplan werd 100.000 euro voorzien voor het skateterrein. Een locatie is er nog niet. “Op de huidige plaats aan cc Stroming komt het alvast niet, want dat is een parking en die zal opnieuw zo ingericht worden. Het moet ergens zijn waar sociale controle mogelijk is. Zo ‘n plek zullen we wel vinden.”

Voor er overgegaan wordt tot de aanleg van het nieuwe park volgen er nog enkele bijeenkomsten. De dienst Ruimtelijke Ordening moet daarna eerst ook nog groen licht geven. “De bedoeling is om binnen het jaar rond te zijn met de plannen en dan al te kunnen overgaan tot de uitvoering. Skaters en steppers nemen de trein naar andere plekken omdat de mogelijkheden in onze gemeente beperkt zijn. Een skatepark is dus in trek, het zou in onze gemeente zeker niet misstaan”, vindt schepen Van Driessche.