Harry De Paepe werpt met nieuw boek blik op Elisabeth II

Berlare Cultuur Gemeenten Nieuws

Berlarenaar Harry De Paepe schreef een vierde boek. Het kreeg de titel ‘Sausage. Een blik op Elisabeth II’. Het is zijn derde boek over het Verenigd Koninkrijk.

Geschiedenisleraar Harry De Paepe wordt al wel eens om zijn mening of om verduidelijking gevraagd in tv- en radioprogramma’s als het over het Britse koningshuis gaat. Hij is al regelmatig te gast geweest in De Afspraak, Terzake, Interne Keuken, Nieuwe Feiten en De Wereld Vandaag. Hij pende eerder al samen met Flip Feyten ‘Stiff Upper Lips. Waarom de Engelsen zo Engels zijn’ bij elkaar. En dat werd een bestseller. Een ander werk over het Verenigd Koninkrijk was ‘De twee kanten van het Kanaal. Een geschiedenis van Engeland en de Nederlanden’.

En nu is er dus ‘Sausage. Een blik op Elizabeth II’. “Het biedt een originele en humoristische kijk op de Britse Queen”, zegt Harry De Paepe. “Het beantwoordt vragen zoals: welke personen zijn belangrijk in haar leven? Hoe gaat ze om met haar premiers? Hoe is haar band met de eeuwige kroonprins Charles? Waarom vind je op haar landgoederen geen katten? Hoe rijk is ze eigenlijk? Is de koningin een verborgen comédienne? En waarom wordt ze sausage genoemd?”