Extra trage wegen goed voor twee kilometer wandelplezier

Algemeen Gemeenten Lebbeke Nieuws

Een aantal trage wegen in Lebbeke werd geopend of hersteld in kader van het tragewegenproject van de parochie Heizijde. Zo is er eentje door het Poelbos opengesteld. Die moet een meerwaarde betekenen voor de wandelende Lebbekenaar.

Na een participatietraject rond de trage wegen in Heizijde stelde de gemeente voor ongeveer 1.300 meter extra trage wegen open. Naast de nieuwe trage wegen werd ook de bedding van de Capaen, een bestaande trage weg tussen de Potaardestraat en de Opstalstraat, hersteld zodat deze trage weg nu ook voor fietsers vlotter te gebruiken is. Voor het openen en herstellen van deze trage wegen kon de gemeente Lebbeke rekenen op een subsidie van de provincie Oost-Vlaanderen voor een totaalbedrag van 11.554,05 euro.

“Met dit project zijn ongeveer twee kilometer extra trage wegen beter toegankelijk”, zegt schepen van Leefmilieu Goedele Uyttersprot (N-VA). “Veel trage wegen waren in onbruik geraakt, maar die situatie wordt sinds een aantal jaren omgedraaid. De huidige crisis heeft ook aangetoond dat recreatie dicht bij huis actueler is dan ooit. We zijn blij dat we als bestuur ons steentje kunnen bijdragen aan de mogelijkheden voor onze inwoners om te onthaasten in de eigen achtertuin.”

 

Foto bovenaan (c) gemeente Lebbeke.