Crisisvrijwilligers Rode Kruis helpen in Ter Meere

Algemeen Berlare Gemeenten Nieuws

In woon-zorgcentrum Ter Meere helpen tijdens de tweede coronagolf enkele vrijwilligers van het Rode Kruis mee. Ze voeren er vooral logistieke taken uit.

De lokale afdeling van Berlare zet crisisvrijwilligers in. Nadat het Rode Kruis een nationale campagne startte met de vraag om bij te springen in ziekenhuizen of woon-zorgcentra. In Ter Meere helpen ze onder meer bij de ontsmetting van ruimtes en meubilair en bij het onthaal. “Hierdoor kunnen de zorgverleners zich volop bezighouden met de medische kant van hun beroep”, volgens Sven Meuleman van Rode Kruis Berlare. “Het project crisisvrijwilligers was net gestart toen we vernamen hoe ernstig de toestand in Ter Meere was. We hebben contact opgenomen met het OCMW en hen het project uitgelegd. Snel werd een samenwerking geregeld. Onze mensen staan in voor het transport van bewoners van en naar de babbelboxen en de reiniging van deze boxen.”

“Hierdoor kunnen de zorgverleners zich volop bezighouden met de medische kant van hun beroep”

De ambulance van Rode Kruis Berlare wordt eveneens ingezet, om de dienst 112 te versterken. “Op vraag van de overheid versterken we de dienst 112 met onze ambulance”, gaat Meuleman verder. “We houden ons enkel bezig met het vervoer van Covid-19-patiënten. Zo blijven de reguliere ziekenwagens ter beschikking voor de dagdagelijkse hulpverlening.”

 

Foto (c) Rode Kruis Berlare