Coronabesmetting in kinderdagverblijf De Kleine Kroon

Algemeen Dendermonde Gemeenten Nieuws

In het kinderdagverblijf De Kleine Kroon testte een begeleidster positief op het coronavirus. 26 kinderen en vijf begeleiders gingen verplicht in quarantaine, maar de crèche blijft open.

“Volgens de richtlijnen van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid en Kind & Gezin werd in kaart gebracht met wie deze medewerkster een hoogrisicocontact had”, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V). “Een hoogrisicocontact is een contact van dichtbij en gedurende langer dan 15 minuten. Uit dit contactonderzoek blijkt dat 26 kinderen en 5 begeleiders een hoogrisicocontact hadden met de besmette persoon. Zij gaan in quarantaine tot en met maandag 16 november. De ouders van deze kinderen werden in de loop van dinsdagvoormiddag 10 november telefonisch verwittigd door de verantwoordelijke. Begeleiders moeten zich enkel laten testen als ze ook symptomen krijgen. Kinderen jonger dan 6 jaar worden niet standaard getest.”

“Begeleiders moeten zich enkel laten testen als ze ook symptomen krijgen”

Omdat slechts een deel van de begeleidsters contact had met de besmette begeleidster en alle nodige voorzorgsmaatregelen onder de personeelsleden altijd strikt toegepast worden, kan het kinderdagverblijf open blijven. “Alle preventieve maatregelen blijven van kracht en strikt opgevolgd”, gaat de burgemeester verder. “We blijven de situatie nauwgezet opvolgen en roepen iedereen op om de coronamaatregelen te blijven respecteren. Door op een veilige en gezonde manier om te gaan met anderen, bescherm je ook jezelf. Samen dragen we zorg voor elkaar en kunnen we het virus vertragen.”