Alternatieve kermis levert cheque op voor KSA

Algemeen Denderbelle Gemeenten Lebbeke Nieuws

De 95ste editie van Belle Kermis werd door corona afgelast. Het kermiscomité De Lustige Geburen bleef evenwel niet bij de pakken zitten en richtte als alternatief een tijdelijk radiostation op. En dat bracht geld in het laatje. KSA Denderbelle kon met een cheque van 1.500 euro gesteund worden.

“We maakten radio en zorgden ook voor een aantal randactiviteiten zoals een kleine pop-upbar, een wandelzoektocht en de Tongenslijpers Steen. Het werd vooralsnog een succesvol programma en we kregen heel wat positieve reacties”, zegt Steven Goeman van De Lustige Geburen. “Onze alternatieve kermis stond volledig in het teken van het ondersteunen van onze lokale jeugdvereniging KSA Denderbelle, omdat deze jongens en meisjes volop in de bouw van hun heem zitten, maar door de coronamaatregelen heel wat inkomsten uit hun activiteiten moesten missen.”

“Onze alternatieve kermis stond volledig in het teken van het ondersteunen van onze lokale jeugdvereniging KSA”

De Lustige Geburen konden de jeugdbeweging een cheque van 1.500 euro bezorgen. “Het comité was hiertoe in staat dankzij de gulle medewerking van de lokale handelaren en bedrijven die geadverteerd hebben in ons jaarlijks krantje De Belse Gazet, waarvoor we zoals ieder jaar, zeer dankbaar zijn. Dus ook ten tijde van corona is er positief nieuws en zijn succesvolle verhalen te realiseren, zolang men maar creatief blijft.”

 

Foto (c) De Lustige Geburen.