Kartonnen versie van Thor en Jack fleurt woonkamer overgrootouders op

Algemeen Dendermonde Gemeenten Nieuws Zele

Paul en Diane uit Dendermonde missen tijdens deze tweede coronapiek hun familie. Maar hun kleindochter had daar een leuk antwoord op. In hun living staat een grote kartonnen versie van Thor en Jack, de achterkleinkinderen van het koppel.

Veel mensen brengen de semi-lockdown eenzaam door. En daar zijn veel ouderen bij. “Wij hebben elkaar”, zeggen Paul Helon (85) en Diane Van Geel (84). “Wij hebben onze babbel, maar velen van onze leeftijd die in een woon-zorgcentrum zitten hebben weinig tot geen bezoek. En daar is een oplossing voor. Onze achterkleinkinderen Thor (8) en Jack (5) zijn altijd bij ons. Ze zijn levensgroot afgedrukt in karton. Het lijkt alsof ze zo alle dagen écht bij ons zijn. Een ideaal cadeau voor mensen die in een home of eenzaam thuis zitten zo’n versie van hun familieleden.”

Het koppel heeft veel aan de foto van 1,80 meter groot. “Als de twee jongens op bezoek zouden komen op dit moment, dan kunnen we ze geen knuffel geven. Met die kartonnen versie in huis durf ik toch af en toe eens over hun armpjes wrijven”, zegt Diane. “Ze zijn zo guitig, die twee. We spreken ze af en toe via de computer, maar we zijn absoluut zeer blij dat ze in onze woonkamer staan. Ze fleuren heel onze dag op. Ik ben niet goed meer te been en dus bijna genoodzaakt om een hele dag binnen te zitten. Thor en Jack lijken ons echt recht in de ogen aan te kijken. Ze zorgen bovendien voor een glimlach op ons gezicht.”

Thomas Van Den Bussche.

De kartonnen versies van familieleden zijn een idee van drukkerij Jackprint uit Zele. “Door zelf een foto te uploaden via onze website kan een kartonnen beeld besteld worden”, legt Thomas Van Den Bussche van Jackprint uit. “Het dient wel een beeld te zijn waar de persoon of personen ten voeten uit op staan. De praktijk bewijst dat dit kan aanslaan, oudere mensen missen hun familie en hebben zo toch een beetje troost in deze moeilijke tijden. Meerdere medewerkers van onze firma hebben al kartonnen beelden cadeau gedaan en de reacties zijn zeer positief.”