Twee bestuurders moeten na controle rijbewijs 15 dagen inleveren

Algemeen Dendermonde Gemeenten Nieuws

De acties alcohol en drugs in het verkeer van de lokale politie van Dendermonde worden aangepast in functie van de Covid-19-maatregelen. Voor de veiligheid van de bestuurders en de agenten worden de grote dispositeven opgesplitst in kleine en mobiele controleploegen.

Zaterdagavond controleerde de politie 70 voertuigen in Schoonaarde, Baasrode, Sint-Gillis en Dendermonde-centrum. Vier bestuurders waren onder invloed van alcohol. Een bestuurder testte bovendien positief op drugs. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Daarnaast werden er pv’s opgesteld voor niet-verzekering, vervallen van technische keuring, slecht werkende verlichting van een aanhangwagen en een inbreuk op de Covid-19-maatregelen. Er werden eveneens 2 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor het niet-gebruiken van een kinderzitje en 1 onmiddellijke inning voor onaangepaste snelheid.