Stad beslist om skateparken te heropenen

Algemeen Dendermonde Gemeenten Grembergen Nieuws Sint-Gillis-Dendermonde

De Dendermondse veiligheidscel besliste dat de skateparken in Grembergen en Sint-Gillis opnieuw geopend worden onder voorwaarden. “We willen hiermee als stad ook inzetten op de mentale gezondheid van jongeren maar roepen wel op om de geldende maatregelen aan te houden en het veilig te houden voor iedereen”, verduidelijkt burgemeester Piet Buyse (CD&V).

Er gelden openingsuren en inschrijven is verplicht in Park 92 in Grembergen. Bovendien geldt een beperking van het aantal skaters. Skaters dienen 1,5 meter afstand bewaren of een mondmasker te dragen indien de afstand niet gegarandeerd kan worden. “Zij die naar Park 92 in Grembergen gaan dienen op voorhand inschrijven via www.dendermonde.be/skaten“, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V). “We roepen op om hoffelijk te zijn. Iedereen wil graag een frisse neus halen, geef elkaar daar dan ook de kans toe. Skaten kan er op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13 en 17.30 uur. Meld je telkens aan bij de toezichter zodat jouw inschrijving gecontroleerd kan worden. Er zijn maximum 20 personen toegelaten op en rond het park, maar je eigen beperkte groep van 4 vrienden blijft gelden.”

Skateterrein Sint-Gillis

“Het skatepark is open op weekdagen 8 tot 17 uur. Op voorhand inschrijven is niet nodig, maar je moet in het Sportcentrum een skatepas afhalen. Deze pas is 1 uur geldig. Er worden 4 skaters tegelijk toegelaten. We vragen om veilig te skaten. Was je handen voor en na het skaten. Hou minstens 1,5 meter afstand. Draag je mondmasker als de afstand niet gegarandeerd kan worden.
De jeugddienst rekent op de verantwoordelijkheid van de skaters om de regels te volgen.”