Vredesmuur voor boodschappen van bewoners in plaats van plechtigheid aan monument

Algemeen Gemeenten Nieuws Politiek Zele

Door de coronacrisis op 11 november geen hulde aan het monument ter herdenking van Wapenstilstand. Maar daar heeft het gemeentebestuur iets op gevonden. Er is een vredesmuur opgesteld waar iedereen die dat wil een boodschap kan op bevestigen.

De politici gaven het goede voorbeeld (foto: Facebook).

“Er is plaats voor jouw tekening, foto, gedicht, bloem. Zorg je er mee voor dat onze sterke 11 november-traditie ook in dit bijzondere jaar van ons allemaal is?”, vraagt burgemeester Hans Knop (CD&V) zich af. “Op 11 november zelf is een korte plechtigheid zonder publiek voorzien. Je zal die thuis kunnen volgen via de Facebookpagina van de gemeente.”

De burgemeester en schepenen gaven alvast het goede voorbeeld.“Helaas geen 11-november-optocht mogelijk, maar wel een vredesmuur”, zegt schepen Tineke Lootens (CD&V). “Iedereen kan hier deze week een tekening, gedicht of boodschap achterlaten. Kom alleen, per 2 of maximum met 4 personen. Breng een stukje touw, wasspeld of paperclip mee en hang een boodschap van vrede, verdraagzaamheid of solidariteit. Samen voor vrede.”

Foto bovenaan: (c) gemeente Zele.