Werken Opdorp tegen jaareinde klaar

Algemeen Buggenhout Gemeenten Nieuws Opdorp

De gemeente investeerde in nieuwe nutsleidingen, openbare led-verlichting, nieuwe rioleringen en een nieuw wegdek voor de Lijneveldstraat, de Hoogweg, de Zeveneikenstraat en een deel van de Grote Kouterbaan in Opdorp. De werken vlotten goed en zullen tegen het einde van het jaar klaar zijn.

“De rijweg wordt voorzien in asfalt en er worden enkelrichtingsfietspaden in asfalt aangelegd in de Hoogweg en Lijneveldstraat”, zegt schepen van Openbare Werken Geert Hermans (CD&V). “Er komen ook een aantal okerkleurige verkeersplateaus in het traject ter hoogte van de kruispunten. Ook het kruispunt Vierbunderstraat-Veldstraat-Hoogweg-Lijneveldstraat wordt volledig heraangelegd. Op dit kruispunt komt een pleineffect met een verkeerstafel in okerkleurige asfalt. Dit moet de verkeersveiligheid verhogen. Er zijn ook een aantal parkeerzones ingetekend in de Hoogweg. De Zeveneikenstraat wordt in klinkers aangelegd met een weggoot in het midden.”

“In de week van 11 november wordt de onderlaag asfalt tot in Malderen aangelegd”

Het project en de rioleringswerken worden grotendeels gefinancierd door Aquafin en Farys. De gemeente voorziet de financiering van de fietspaden, weg- en groenverfraaiingen. “Als het weer meezit, dan worden de werken afgerond in december. In de week van 11 november wordt de onderlaag asfalt tot in Malderen aangelegd. Ook zullen in deze week alle rioleringswerken in alle straten afgerond zijn, inclusief Grote Kouterbaan. Vanaf dan worden de fietspaden en de privé-afkoppelingen verder afgewerkt. In december volgen dan de toplagen”, besluit de schepen.

(foto: (c) CD&V Buggenhout)