Nieuwe ramen en betere isolatie voor academie

Algemeen Buggenhout Gemeenten Nieuws

De werken aan de Academie in de Kasteelstraat gaan goed vooruit. Het gebouw wordt geïsoleerd naar de huidige normen en kreeg ook nieuw schrijnwerk.

Het dossier werd in gang gezet in de vorige legislatuur door de vorige meerderheid en is nu in de uitvoeringsfase. Omdat de energiekosten voor de academie hoog opliepen besliste het bestuur om ingrijpende werken uit te voeren. Zoals het plaatsen van nieuw schrijnwerk, gevel- en dakisolatie. De deuren moesten worden verbreed en betonrot verwijderd. “Het gebouw werd opgericht begin de jaren zestig als burelencomplex voor de voormalige radiatorenfabriek “de Sun”. Na de stopzetting van de fabrieksactiviteiten begin de jaren 90 werd het gebouw aangekocht door de gemeente Buggenhout”, legt schepen van Onderwijs François Suys (CD&V) uit. “In september 1994 verhuisde de alsmaar groeiende academie van de gemeentelijke lagere jongensschool in de Hanenstraat naar dit gebouw in de Kasteelstraat. Het gebouw werd toen enkel binnenin gerenoveerd en volledig heringericht naar de noden van een moderne academie.”

“In september 1994 verhuisde de alsmaar groeiende academie van de gemeentelijke lagere jongensschool in de Hanenstraat naar dit gebouw in de Kasteelstraat”

Ondertussen is alles al goed opgeschoten. Zo zijn de aluminium ramen al vervangen. “Er werden nieuwe ramen geplaatst, het dak wordt onder handen genomen, er komen nieuwe gevelpanelen en er worden nieuwe screens geplaatst”, gaat de schepen verder. “Ook worden er gevelisolatiewerken uitgevoerd. Na de werken zal de academie voldoen aan de vooropgestelde energienormen.” De gemeente kreeg voor de werken een Vlaamse subsidie van 172.000 euro. De voorziene kostprijs werd begroot op 455.000 euro.

 

Foto: (c) CD&V Buggenhout.