Collectorwerken Bruinbeke gaan tweede fase in

Algemeen Gemeenten Nieuws Wichelen

De collectorwerken in Bruinbeke gaan de tweede fase in nadat het eerste deel van de Wanzelestraat, de Bergstraat, de Heilige Geestraat en de Watermolenstraat zijn afgewerkt.

Fase 2A gaat over de Krijgelstraat en de Lange Haagstraat en 2B over de Bruinbekestraat. De Wanzelestraat is opnieuw opengesteld voor het verkeer. Het gemeentebestuur vraagt om de aangepaste snelheid in acht te nemen. Het blijft nog een werfzone. Plaatselijke herstellingen en afkoppelingen op privé-perceel dienen nog te gebeuren in de loop van november. Ook in de Bergstraat lopen de plaatselijke werken nog door.

De tweede fase loopt tot de krokusvakantie van volgend jaar. Als de weersomstandigheden meezitten. Nadien volgen dan nog fasen 3A en B. De werken zouden klaar moeten zijn volgend jaar in september. Met deze werken willen Aquafin, Farys en de gemeente Wichelen het afvalwater van ongeveer 1.000 inwoners aansluiten op het rioleringsnet. Tot nu liep dit afvalwater ongezuiverd in de grachten.

 

Foto (c) Aquafin.