Bibliotheek richt afhaaldienst in

Algemeen Gemeenten Nieuws Wichelen

De bibliotheek van Wichelen blijft ondanks de verstrengde coronamaatregelen vrij toegankelijk, maar er is ook een afhaaldienst opgericht.

“De bib is nog steeds vrij toegankelijk voor wie wil grasduinen in onze rekken. Wie liever snel binnen en buiten is, kan vanaf vandaag gratis boeken, dvd’s en strips bestellen. Wij verwittigen jou zodra jouw bestelling klaar staat. Deze kan je vervolgens afhalen tijdens de gewone openingsuren”, klinkt het. “Wie een account heeft op mijn.bibliotheek kan in de catalogus het materiaal dat hij of zij wilt bestellen: wichelen.bibliotheek.be/. Klik op waar staat het?. Is het materiaal aanwezig, dan kan je het bestellen door te klikken op reserveren. Wie geen account heeft moet er een aanmaken om te kunnen afhalen.”

Er kunnen maximaal 10 materialen per persoon uitgeleend worden. Boeken, dvd’s en strips kunnen besteld worden, tijdschriften niet. Bestellen kan één keer per week. “Je kiest zelf tijdens het plaatsen van jouw reservatie waar je jouw materialen wenst op te halen. Dit kan in de hoofdbib te Schellebelle, de uitleenpost te Wichelen of de uitleenpost te Serskamp. Je krijgt van ons een bericht zodra jouw bestelling klaar staat. In dit mailtje staat waar je de materialen kan ophalen. Je kan tijdens de gewone openingsuren om jouw bestelling komen.”