Bewoners Molenkouter na hertesting toch negatief

Algemeen Gemeenten Nieuws Wichelen

Nadat er eerder enkele bewoners van afdeling Suikerstraat in Molenkouter positief testten op corona is uit een hertesting gebleken dat ze het virus toch niet hebben.

“Gisterenochtend werden we tot onze eigen verbazing door het laboratorium op de hoogte gesteld dat de eerder gecommuniceerde positieve resultaten van de Suikerstraat, negatief zijn”, staat er te lezen op de Facebookpagina van het OCMW. “De enorme drukte in het laboratorium ligt aan de basis van deze fout met verstrekkende gevolgen. We zijn dan gisteren onmiddellijk overgegaan tot een hertesting van alle bewoners en collega’s van de Suikerstraat en kunnen sinds vanmorgen bevestigen dat iedereen wel degelijk negatief is.”

“Het laboratorium van Sint-Blasius benadrukt dat dergelijke fouten zelden voorkomen”

Dit betekent dat de cohorte van de beschermde afdeling Suikerstraat onmiddellijk kon opgeheven worden en de afdeling haar normale werking opnieuw kan aanvatten. “De vrijwilliger die ook positief testte, wordt zo snel als mogelijk hertest. Het laboratorium van Sint-Blasius benadrukt dat dergelijke fouten zelden voorkomen. Ze verzekeren dat alle toekomstige resultaten minimaal dubbel zullen gecontroleerd worden. We willen graag vermelden dat menselijke fouten gebeuren, ook bij ons en dat we het laboratorium nog steeds heel dankbaar zijn voor de samenwerking die we met hen hebben in deze moeilijke periode. Het is dankzij hen dat we systematisch en heel snel onze bewoners en collega’s kunnen testen.”

Ook alle bewoners van de assistentiewoningen zijn opnieuw negatief getest. “Met uitzondering van de drie bewoners die eerder overgebracht werden naar de cohorte in ons woonzorghuis, is daar geen verdere verspreiding. Uit de preventieve screening komen enkel twee extra collega’s die positief zijn. Dit bevestigt het belang van onze preventieve screenings en die blijven we de komende dagen en weken verder uitvoeren. Ook onze directrice Els Meuleman testte eerder dit weekend opnieuw positief. We wensen hen, en alle collega’s die nog steeds herstellende zijn veel beterschap toe.”