Bescheiden doortocht van Sint-Maarten

Algemeen Berlare Gemeenten Nieuws

In Berlare geloven de kinderen in Sint-Maarten. De heilige man komt er langs in de nacht van 10 op 11 november. En normaal wordt hij ervoor al in de gemeente ontvangen. Maar door corona was dat anders dan normaal.

Sint-Maarten zocht een alternatief om toch te tonen aan de kinderen dat hij was aangekomen in de gemeente en dat de kinderen zich niet ongerust hoefden te maken. Ze zullen in de nacht van 10 op 11 november een cadeautje krijgen, als ze hun schoen klaarzetten tenminste. Terwijl de ontvangst van de Sint normaal met toeters en bellen gebeurt in Berlare, hield men het nu op een doortocht met paarden en een koets. De Sint zwaaide, maar stopte nergens. Er werd ook geen snoep gegooid door de zwarte pieten. Iedereen droeg een mondmasker.

Op de achtergrond speelden Sint-Maartenliedjes en zo konden de kinderen toch een glimp opvangen van de heilige man die de centrumstraten aandeed in een toer die startte aan cc Stroming en een grote S vormde.