Gemeentebestuur zoekt grond voor bomen

Algemeen Gemeenten Lebbeke Nieuws

De komende jaren wil Lebbeke veel bomen aanplanten en dat kan niet zonder de hulp van de burgers. Daarom organiseert het gemeentebestuur de actie ‘boom zoekt grond’.

“In vele tuinen is het aanwezige groen vaak beperkt tot een aantal exotische struiken en/of siergrassen”, zegt schepen van Klimaat Mike Torck (Groen). “Door het aanplanten van bomen kunnen private tuinen meer vergroenen en natuurlijker worden ingericht. Daarnaast kunnen deze bomen een substantiële bijdrage leveren in het bestrijden van het hitte-eilandeffect en het versterken van groenblauwe verbindingen.”

“Door het aanplanten van bomen kunnen private tuinen meer vergroenen en natuurlijker worden ingericht”

Tussen 3 en 23 november organiseert Lebbeke daarom een groepsaankoop voor bomen. Hoogstammen, laagstammen, halfstammen: voor elke tuin wat wils én aan een verminderd tarief! Een overzicht van het aanbod en het bestelformulier kan je vinden op www.lebbeke.be/boom-zkt-grond. “Met de actie ‘boom zoekt grond’ willen we onze burgers als partners betrekken bij de vergroening van onze gemeente en hen ontzorgen en stimuleren om een boom of meerdere bomen aan te planten op hun grond”, vult schepen van Leefmilieu Goedele Uyttersprot (N-VA) aan.

De bestelde en betaalde bomen worden bedeeld op 12 december. “Per boom krijg je ook gratis een steunpaal en een boombinder mee. We bezorgen je ook de nodige instructies om je boom op de correcte manier te planten en te verzorgen. Inwoners die daarnaast een groot perceel zouden willen bebossen, maar niet goed weten hoe ze hieraan moet beginnen, vragen we om contact op te nemen met de milieudienst via milieudienst@lebbeke.be“, besluiten de schepenen.