Kapper roept op om niet zelf haar beginnen te knippen

Algemeen Gemeenten Nieuws Zele
Tom De Waele van Haircorner in Zele is ongerust. Hij hoopt dat tijdens deze periode van verstrengde coronamaatregelen niemand zijn eigen haar begint te knippen. Hij vraagt in een open brief om geduld te hebben tot de kappers opnieuw kunnen openen.
“De lockdown is ingezet. De contactberoepen moeten weer de deuren sluiten.Voor hoelang weet niemand. En plots neemt de schrik bij vele kappers weer toe”, zegt Tom De Waele. “Schrik van wat onze klanten weer gaan uitspoken. We piekeren niet alleen over de financiële gevolgen en over de latere organisatie van de heropstart met klanten die allemaal zo snel mogelijk willen geholpen worden,maar ook over wat sommige mensen weer zelf gaan uitspoken met hun weelderig groeiende haarbos.”
De Zeelse kapper lijst enkele tips op in de open brief. “Begin niet zelf te knippen. Vraag je partner of knuffelcontact om af en toe jouw neklijn even proper te maken door met een scheermesje of scheerapparaat de overtollige nekhaartjes te verwijderen. Doe dit vooral rustig en bedacht.Het zal je weer een frisser, netter gevoel geven. Steun je lokale kapper door een verzorgende shampoo en/of conditioner aan te kopen.Zo geef je jouw haren eens een extra verzorgende behandeling.De puntjes gaan minder snel broos worden en je zal langer een mooie glans bewaren. Accepteer de natuurlijke beweging in je haar.Heb je krulhaar of zit er een vervelende ‘slag’ in jouw haar gebruik dan een mousse, gel of dergelijke crème om deze te accentueren.”
En wat met het kleuren van haar?
Kapper Tom aan het werk.

“Begin niet zelf te prutsen aan je haarkleur”, zegt Tom De Waele. “Een uitgroei kan best vervelen zijn maar bedenk dat tegenwoordig veel geld betaald wordt om een ‘ombré’ te bekomen. Ombré is het haarbewerker dat het lijkt alsof er een uitgroei ontstaat. Dergelijke techniek en afgeleiden ervan zijn volop in de mode. Heb je highlights? Doe er niks aan. Het is voor de kapper reeds een kunst om dit op een mooie professionele manier te bereiken, dus zelf zal je dit niet beter kunnen. Heb je een grijze of donkere uitgroei doordat jouw haren meestal in 1 kleur worden gekleurd?Hoera, daar is misschien wel een oplossing voor!!De meeste kappers verkopen hiervoor tijdens de lockdown tijdelijk een kleurkit samen met een beknopte handleiding zodat jijzelf of jouw partner dit eenmalig kan oplossen. Begin ook niet te klussen met kleurpakketjes uit de supermarkt want daar doe je meestal meer slecht dan goed mee. Deze producten leggen meestal een zware ‘filmlaag’ over je haren waardoor kappers later heel veel problemen en moeite hebben om je kleur en kwaliteit terug in orde te krijgen.”

Tom vraagt iedereen om gewoon geduld te hebben. “Accepteer even dat iets langere haren met uitgroei op dit moment de norm is. Er zijn geen feestjes of uitjes dus: who cares? Achteraf zal je pas beseffen wat voor een held uw kapper is en kan je gretig ‘voor en na’ foto’s nemen voor op jouw sociale media.”