Jingle Balls zijn kerstballen met een jasje, voor het goede doel

Algemeen Gemeenten Nieuws Zele
De Zeelse Saar Dewilde haakte Jingle Balls voor Kom op tegen Kanker. Haar moeder kreeg borstkanker en samen met haar gaf ze kerstballen een warm jasje. Ze worden nu online verkocht.
“De koude wintermaanden staan weer voor de deur. Het is niet alleen belangrijk dat we elkaar warm houden maar ook onze kerstballen”, vindt Saar Dewilde (26). “Ik pimp oude kerstballen door ‘jasjes’ te haken, ik steek ze dus letterlijk in een nieuw jasje. Ik wou me met mijn hobby, haken, altijd al inzetten voor een goed doel maar ik had nog geen idee welke organisatie ik wou steunen. Toen mijn mama vorig jaar te horen kreeg dat er borstkanker was vastgesteld, was de keuze snel gemaakt: Kom op tegen Kanker! Zo ben ik samen met haar aan de slag gegaan en zijn we beginnen haken.”
“Ik wou me met mijn hobby, haken, altijd al inzetten voor een goed doel”
De kerstballen zijn apart te koop of als setje. “Bij mijn foto’s op de Facebookpagina van Jingle Balls zie je enerzijds de grabbeldoos met steunballen en anderzijds de setjes die ik al heb samengesteld. De prijzen variëren tussen €3 en €5 voor een steunbal en €15 en €48 voor een setje.” Voorlopig verkoopt Saar enkel eigen kerstballen, maar mensen die uitgekeken zijn op hun kerstballen van vorige jaren, kunnen ze ook door haar in een nieuw gehaakt jasje laten steken. Voor zichzelf, of als origineel cadeau in de aanloop naar de kerstperiode. “Mijn mama en ik zijn beginnen haken in januari en hebben ondertussen 450 exemplaren klaar. Waarschijnlijk komt er een tweede editie in 2021, maar dat hangt af van de verkoop.”
De Facebookpagina ‘Jingle Balls’ vindt u hier.