Politiezone heeft voortaan eigen flitstoestel

Algemeen Berlare Gemeenten Nieuws Politiek Zele

De politiezone Berlare/Zele investeerde 54.000 euro in een eigen flitstoestel. Voorheen werd voor snelheidscontroles de apparatuur van omliggende zones gebruikt.

“Het gemeentebestuur zet volop in op verkeersveiligheid”, zegt burgemeester Hans Knop (CD&V) van Zele. “Ook in het zonale veiligheidsplan van onze politiezone is dat één van de topprioriteiten. Er gaat geen dag voorbij of er lopen meldingen binnen over onverantwoord snel rijgedrag. Snelheid is nog steeds één van de belangrijkste oorzaken van ongevallen. Tot nu toe maakte Zele gebruik van flitsapparatuur van de naburige politiezones om snelheidsovertredingen vast te stellen. Voortaan beschikt ons politiekorps over eigen flitsmateriaal: de GATSO T-SERIES RT4. Het toestel zal gebruikt worden voor bemande handhaving van snelheidsovertredingen. Het is niet afhankelijk van een vast flitsvoertuig.”

De verkeerspolitie kan nu ieder politievoertuig gebruiken om te controleren op snelheid. “De camera kan eender waar op een statief worden geplaatst. Zo kunnen we nu ook flitsen op plaatsen waar het vroeger moeilijk was om te controleren op snelheid. Nu onze politiemensen beschikken over een eigen flitstoestel, zal het aantal controles fors worden opgedreven”, gaat Knop verder. “Een belangrijke investering in de strijd tegen overdreven snelheden“, noemt burgemeester Katja Gabriëls (Open VLD) van Berlare het. “Een verwittigd man of vrouw is er twee waard.”