Axelle Klinckaert verhuist naar trainingscentrum in Nederland

Dendermonde Oudegem Sport Turnen

Dat profgymnaste Axelle Klinkaert uit Oudegem voortaan niet meer in ons land maar in Nederland zal trainen, maakte de Gymfed woensdag bekend. Axelle voelt zich niet goed in haar vel en wil andere lucht opsnuiven.

Axelle Klinckaert (GymMax vzw), vaste waarde binnen de discipline Toestelturnen meisjes, switcht de komende periode van het Gentse Topsportcentrum naar het trainingscentrum in ’s Hertogenbosch, Nederland. “Axelle geeft aan haar op dit moment niet optimaal in haar vel te voelen”, laat de Gymfed weten in een persbericht, “en wenst zich vanuit haar nieuwe trainingsomgeving in Nederland te blijven inzetten voor het Belgische damesturnen. Ze zal zich volop focussen op haar doelstelling om een selectieplaats in de Olympische ploeg 2021 te behalen. Als federatie ondersteunen we Axelle haar keuze en hopen we dat dit haar een extra stimulans geeft.”

De Dendermondse zelf zegt: “Het leven is vooruitgaan, zoeken naar wat je volledig maakt in moeilijke tijden en veranderingen aanvaarden. Ik wens alle gymnasten en coaches nog veel succes op de weg naar Tokyo.”