Bestuur beperkt bovenop Vlaamse maatregelen ook werking verenigingen

Algemeen Gemeenten Lebbeke Nieuws Politiek

Naast de verscherpte coronamaatregelen die door de Vlaamse overheid werden aangekondigd, besliste de burgemeester voor Lebbeke dat het verenigingsleven ook moet worden ingeperkt.

“De reguliere werking en alle activiteiten van de verenigingen worden stopgezet, ongeacht de sector en voor alle leeftijden, dusinclusief -12-jarigen”, verduidelijkt burgemeester Raf De Wolf (N-VA) de door het bestuur van Lebbeke besloten verscherpingen. “Er worden geen vergunningen meer verleend voor niet-reguliere acties en evenementen waarop publiek, al dan niet in besloten kring, is toegelaten en die plaatsvinden op het grondgebied van Lebbeke. Niet-georganiseerde vrijetijdsbesteding kan outdoor, individueel of met maximum 4 personen, volgens de regels voor samenscholingen.”

“Niet-georganiseerde vrijetijdsbesteding kan outdoor, individueel of met maximum 4 personen”

Ook de kampen tijdens de herfstvakantie gaan niet door. “De kampen en andere gemeentelijke activiteiten voor kinderen tijdens de herfstvakantie worden afgelast”, gaat de burgemeester verder. “Er wordt buitenschoolse kinderopvang voorzien, tot en met 11 november, voor kinderen van wie de ouders een essentieel beroep (medisch personeel, zorgpersoneel, distributie of politie) uitoefenen. De gemeentelijke sport- en cultuurinfrastructuur met uitzondering van bibliotheek en academie wordt volledig gesloten. Dit alles geldt vanaf vanavond, 28 oktober, 18u en blijft van kracht tot en met 22 november.”