Bent Van Looy spreekt luisterverhaal in voor coronaveilige Halloweentocht

Cultuur Gemeenten Nieuws Zele

Geen Mythen- en Sagentocht mogelijk in Heikant dit jaar. Maar de liefhebbers hoeven niet te treuren. KWB Zele-Heikant pakt uit met een nieuw creatief concept: een coronaveilige griezeltocht met een luisterverhaal ingesproken door Bent Van Looy.

De wandeling loopt langs zeven borden, waar je na het scannen van een QR-code telkens een deeltje ervan kan horen. De verhalen, eentje voor min 10- en eentje voor plus 10-jarigen, werden speciaal voor KWB geschreven door auteur An Neven en ingesproken door niemand minder dan muzikant en stemacteur Bent Van Looy. “Corona deed het voorbije jaar heel wat van onze activiteiten in het water vallen”, vertelt KWB-voorzitter Guido Roels. “Ook voor onze Mythen- en Sagentocht moesten we op zoek naar een coronaveilig alternatief, en dat werd een winterse griezeltocht in bubbel. Tot onze vreugde konden we via het KWB-verbond rekenen op muzikant Bent Van Looy om de verhalen daarvoor in te lezen, en dat deed hij op zeer geanimeerde wijze.”

Met de smartphone in de hand ga je als gezinsbubbel op pad voor een ingeklede wandeling van 4,6 kilometer door Heikant. Onderweg kom je zeven borden tegen met QR-codes. Wanneer je die scant, hoor je een stuk van het verhaal, met aansluitend een vrijblijvende opdracht. Er is keuze uit twee verschillende verhalen: eentje voor min 10- en eentje voor plus 10-jarigen. “Met de tocht bieden we de inwoners van onze gemeente op een leuke maar veilige manier plezier en afleiding. Zo kunnen ze, nu het sociale en culturele leven weer plat ligt, toch nog een gezellige gezinsuitstap maken”, legt Guido Roels uit. “En kunnen wij onze buurt toch nog een beetje doen bruisen.”

Je kan de gratis griezeltocht van KWB Zele-Heikant afleggen van 2 tot en met 29 november. Starten doe je aan het kerkplein van Zele-Heikant. Meer informatie staat op de website van de vereniging of via het promotiefilmpje ww.kwbheikant.be/griezel2020.mp4