WANDELTIP 9: Vossenwegelroute

Toerke doen

Lebbeke telt een aantal bewegwijzerde wandelingen, maar mijn favoriet is de Vossenwegelroute, die vertrekt aan de kerk van deelgemeente Wieze.

Bijt in het begin even op de tanden langs de drukke Sasbaan, want snel duiken we een zijweg in om een toertje te doen in het nieuwe geboortebos in Wieze, waar sinds kort ook een charmante picknickbank is geplaatst. We vervolgen onze tocht richting de Dender, die we via het graswandelpad ernaast een hele tijd gezelschap houden.

Zo komen we aan het sas van
Denderbelle en lopen we verder tot de dorpskern. Ideaal voor een tussenstop in één van de lokale horecazaken. In coronatijd kan je hier en daar iets afhalen! Als we het centrum achter ons laten, worden we weer omringd door de Belse natuurpracht. Een vlonderpad verrast en leidt ons terug naar de Dender vanwaar we terugkeren via hetzelfde graswandelpad van daarnet.

We slaan een smal paadje links in naast een kabbelend beekje. Opnieuw komen we een gezellig picknickplekje tegen. Veldweggetjes gidsen ons uiteindelijk terug richting het centrum van Wieze. Op dat moment heb je zo’n 8km achter de kiezen. Nog 4 te gaan!

We maken nog een laatste lus door natuurgebied Hannaerden. Ook daar worden we getrakteerd op onverharde wegels en een vlonderpad. Toch is deze lus jammer genoeg iets verharder dan het eerste stuk.

Via een woonwijk arriveren we uiteindelijk terug aan de kerk met iets meer dan 12km in de benen.

Tip: W.J.C. Denderklokjes biedt tot en met zondag 18 april drie bepijlde tochten (6 – 9 – 13km) aan. Je kan ook afstanden combineren, zodat je aan 15 of 19km komt. Starten doe je aan de kerk van Denderbelle en via de route van 9km volg je een knap stuk van de Vossenwegelroute, met o.a. het vlonderpad.

Geniet van het toerke!

Start: aan de kerk van Wieze – afstand: 12,5km – via zeshoekige bordjes

Meer wandeltips op mijn Instagram-account