Uitkijken naar samenwerking tussen lokale initiatieven en bedrijven

Algemeen Berlare Buggenhout Dendermonde Hamme Lebbeke Wichelen Zele

Vijf ondernemende projecten willen in de regio een meerwaarde creëren voor mens en omgeving. Intercommunale DDS gelooft in hun ondernemerschap en hoopt de komende weken kruisbestuivingen te zien tussen de lokale initiatieven en bedrijven in de buurt.

Een grijze speelplaats omvormen tot een groene leeroase en buurtpark (Zele); De integratie van erfgoedsite Bastion IX in de schoolwerking (Dendermonde); Een drempelverlagend aanbod naar kunst en cultuur voor kwetsbare kinderen (Hamme); Dit zijn drie van de vijf geselecteerde projecten in de werkingsregio van DDS die een behoorlijk financieel duwtje in de rug kunnen krijgen van Streekfonds Oost-Vlaanderen. Tenminste als ze eerst zelf via crowdfunding een basisbedrag bij elkaar sprokkelen.

Het Streekfonds, met onder andere intercommunale DDS als structurele partner, verdubbelt nadien het opgehaalde bedrag met een maximum van 5.000 euro. Waarnemend voorzitter van DDS, Hans Knop benadrukt het belang van deze lokale initiatieven: “Als intercommunale willen we ondernemershap in onze regio stimuleren. En ondernemerschap schuilt niet alleen achter de gevels van kantoor- en bedrijfsgebouwen. De geselecteerde projecten zijn hier een bewijs van. Ze willen mensen en middelen uit de directe omgeving samenbrengen om de handen uit de mouwen te steken voor mens en omgeving. Ook bedrijven zien het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen en willen in deze context graag een rol opnemen . We hopen dat onze projecten en bedrijven elkaar de komende weken zullen vinden en dat die ontmoeting mag resulteren in concrete vormen van samenwerking.”

Een woordje uitleg over de projecten:

  • Onze speelplaats, jouw buurtpark! (Zele) Dit project wil de grijze speelplaats van GO! talent en GO! De Schatkist omvormen tot een groene leer- en speeloase voor de leerlingen en de schoolomgeving openstellen als buurtpark voor alle Zelenaars en organisaties.
  • Het groene leerbastion (Dendermonde) Op het terrein van de basisschool van het Oscar Romerocollege in Dendermonde ligt de erfgoedsite Bastion IX. Het project wil de site inrichten als ontdek- en leerruimte (outdoor learning), toeristische trekpleister en groene ontmoetingsplaats.
  • Plankenkoorts (Hamme) Dit project wil kansarme en kwetsbare kinderen die moeilijk de weg vinden naar reguliere vrijetijdsbesteding laten deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten. Interesses worden opgespoord en talenten gestimuleerd. Het eindresultaat wordt een kunstroute tussen Dendermonde en Hamme met werken van deze kinderen.

Uitgebreide info over de projecten op de website van Streekfonds Oost-Vlaanderen.

 

Foto (c) Pexels.