Elektrische bakfiets voor Dendermondse jongeren van Uit de Marge

Algemeen Dendermonde

Uit de Marge zal zijn werking versterkt zien met een elektrische bakfiets. Dankzij de samenwerking tussen de Ronde Tafel 57 Dendermonde, het lokaal bestuur Dendermonde, Ladies Circle Dendermonde en Fiks Fietsen.

“Serviceclub Ronde Tafel 57 Dendermonde ondersteunt ieder jaar, bij voorkeur lokale, projecten die de samenleving in het geheel ten goede komen. Dit jaar werden zij gecontacteerd door vzw Uit de Marge die in onze stad actief is in het kader van mobiele speelpleinwerking met de bakfietsen van Vollenbak”, zegt schepen van Jeugd Lien Verwaeren (CD&V). “Zij dienden een project in om een bijkomende elektrische bakfiets aan te schaffen om in de paas- en grote vakantie van 2021 in te zetten in de Dendermondse wijken waar ze actief zijn. Het project werd binnen de Ronde Tafel 57 besproken en goed bevonden. Om de deal volledig rond te krijgen, contacteerden zij de stad Dendermonde om mee in deze ondersteuning te stappen. De stad ging hier graag op in.”

Fietshandelaar Fiks Fietsen, die de elektrische bakfiets zal leveren en Ladies Circle die de bakfiets liet vullen met leuk buitenspeelgoed, sprongen mee op de kar.