Vooruit en Groen willen trouwen in openlucht mogelijk maken

Algemeen Berlare

Vooruit en Groen willen trouwen in Berlare nog onvergetelijker maken. In de gemeente zijn er volgens de oppositiepartijen verschillende mooie buitenlocaties.

“Trouwen is altijd een bijzonder mooie gebeurtenis. In Berlare zouden we dit extra glans kunnen geven door toe te laten om te ceremonie niet alleen op het gemeentehuis te laten doorgaan, maar het paar de kans te geven om in open lucht te trouwen. In Berlare hebben we de luxe om over enkele mooie openluchtlocaties te beschikken, zoals het Kasteelpark in Berlare en het Boerenkrijgpark in Overmere”, zegt gemeenteraadslid Jan Van Hee (Vooruit).

Verschillende gemeenten gingen Berlare, zelfs voor de corona-epidemie, daarin voor. Voor Vooruit en Groen is het nu het ideale moment om dit zo snel mogelijk uit te werken. “Straks kunnen we, hopelijk, opnieuw genieten van mooie lente- en zomerdagen én omdat we nog zoveel mogelijk activiteiten buiten moeten doen, is het nu de aangewezen tijd om dit zo snel mogelijk uit te werken. Op die manier kan het trouwpaar, binnen de geldende corona-maatregelen, het maximale halen uit hun hun mooiste dag. Het huwelijkspaar dient op de openluchtlocaties zelf te zorgen voor een overdekking, een tafel en minstens 4 stoelen. Ze zorgen zelf voor de overige aankleding. Via de gemeentelijke uitleendienst kunnen ze de gewenste materialen ontlenen.”

Voor de meerderheid is trouwen in openlucht vandaag nog onmogelijk. “Er zijn steden en gemeenten die een binnen- of achtertuin hebben aan hun gemeentehuis, bij ons is dat niet zo”, zegt schepen van Burgerlijke Stand An Van Driessche (Open VLD). “Wij moeten naar het mooie kasteelpark uitwijken en daar stuiten we op praktische moeilijkheden. In de zomer moeten we erop toezien dat onze eigen activiteiten er niet onder te lijden hebben en er zijn dan ook vaak meerdere huwelijken op een tijdspanne van enkele uren. Wie gaat alles opruimen? En daarnaast lijkt materiaal uitlenen ook niet zo’n goed idee. In het weekend werkt de uitleendienst niet, logistiek is er dus een probleem. We staan echter wel open voor trouwen in openlucht, maar willen dat meenemen naar wanneer het kasteel wordt gerenoveerd.”