Verkeersmaatregelen voor fietspad Bogaert en Seugensveld

Algemeen Wichelen

De gemeenteraad keurde twee nieuwe verkeersreglementen goed. Rond de voorrang op het verlichte fietspad Bogaert en de schoolomgeving in Seugensveld.

“De wegenis aan Bogaert wordt opengesteld, en ons voorstel is om voorrang te geven aan het verkeer dat vanop Bogaert komt”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Danny Praet (SAMEN). “In de zijwegen zal men moeten stoppen, de zichtbaarheid op de kruispunten is beperkt. Daarom is voor deze regeling gekozen. Na de invoering van verschillende verkeersveilige maatregelen in de schoolomgeving in Seugensveld zullen we nu een stopbord en –streep plaatsen voor het verkeer komende van de school aan het kruispunt met de woonwijk. Voor en na schooltijd ontstaan er verkeersonveilige situaties door een gebrek aan zichtbaarheid, wat door deze maatregel wordt tegengegaan.”