Plukhaag en fruitbomen rond burenbank in Lijsterlaan

Algemeen Grembergen

De burenbank in de Lijsterlaan in Grembergen is het allereerste project van het burgerbudget 2020. Dit idee werd ingediend door Bianca Smet van Buurtcomité Winningen. Het pleintje in de wijk is populair bij de kinderen uit de buurt en nu is er dus ook een rustplek voorzien voor de (groot)ouders.

De technische uitvoeringsdienst van het lokaal bestuur Dendermonde plaatste de zitbanken. Nadien was er een plantdag voorzien. De plantenkeuze werd deze winter gemaakt in samenspraak met het buurtcomité en de buurtbewoners. Plukhaag, fruitbomen, eetbare en beheersvriendelijke vaste planten werden coronaproof door de buurtbewoners geplant.  Ze kregen ook tips en advies van de dienst groenbeleid en landbouw over het onderhoud en het snoeien van de planten.