Nieuwe website toont Hams industrieel verleden

Algemeen Hamme

Een samenwerking tussen De Zonnige Woonst, Heemkring Osschaert en Astor leidde tot de opmaak van een website vol foto’s en weetjes over het Hamse industrieverleden.

“Op de website ‘Woonwijk Tasibel Hamme’ kan je de geschiedenis van ons Hams industrieel verleden raadplegen, in casu het uitzonderlijk verhaal van Nofico en Tasibel dat zich tijdens de interbellumjaren achter een klein stationnetje ontspon tot wereldleider in oogstgaren en sisaltapijten”, klinkt het. “De website is mogelijk gemaakt door een intense samenwerking tussen De Zonnige Woonst, Heemkring Osschaert en Astor. Drie spelers die eveneens via dit medium kunnen bevraagd worden inzake sociale woonzorg, historische context en de impact van het nieuw geplande woonproject.”

Info: woonwijktasibel-hamme.be