Aquarius Zwemclub Lebbeke (AZL) verwelkomt nieuwe voorzitter

Algemeen Lebbeke

Thomas Aelbrecht waagt de sprong in het diepe en wordt de nieuwe voorzitter van AZL. Hij zal de komende jaren de zwemclub in goede banen leiden. Een flinke uitdaging zo in volle coronacrisis. Zoals voor heel wat verenigingen is ook voor AZL de impact enorm groot. Trainen kan enkel onder strikte voorwaarden, in beperkte bubbels en wedstrijden zijn er nauwelijks of niet.

Thomas Aelbrecht: “Op korte termijn wil ik er samen met de ploeg voor zorgen dat elk lid ook in deze rare tijden veilig kan blijven zwemmen. Bijzondere aandacht gaat ook naar onze competitiezwemmers, die hun trainingsschema’s behoorlijk in de war gestuurd weten. Maar we passen ons flexibel aan de omstandigheden aan. Ook na corona blijf ik werken aan kwaliteit en professionalisering. Onze club heeft een goede reputatie op dat vlak, en ik wil graag op dat elan verder. We blijven verbeteren waar het kan en gaan voluit voor sportieve prestaties in een warme en kameraadschappelijke sfeer.”

Bij AZL zijn ze erg blij met het engagement dat Thomas aangaat. “Hij kent de club de club door en door. Hij werd lid in 2006 en geeft sinds 2011 training aan kinderen en volwassenen. Sinds 2019 neemt hij ook de rol van vertrouwenspersoon op”, klinkt het. “Thomas krijgt de steun van een vernieuwd gemotiveerd bestuur. Guy Claeys, Isabelle Dewit, Manuela Moran y Enriquez, Dries Meskens en Jerome Schepers zetten mee hun schouders onder het AZL-project. De vertrouwde bestuursleden Annie Bijloos (hoofdtrainer), Ronald Cool (secretaris), Christophe Pauwels (penningmeester), Alex Van Den Brempt (sportsecretaris), Marc Van Nuffel (ledenbeheerder) en Geert Wuytack kunnen dus op flink wat versterking rekenen.”

Afscheidnemend voorzitter Hans Van Hauteghem gaat een nieuwe richting uit door de nieuwe sportieve uitdagingen van zijn kinderen. AZL wil hem uitdrukkelijk bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de club. “Onze dank gaat ook uit naar afscheidnemende bestuursleden Karla Van de Voorde en Lieve Huyse.”