NEST-podcast zet lokaal ondernemend en artistiek talent in de kijker

Algemeen Dendermonde

NEST is een nieuwe podcast. Hij wordt gepresenteerd door Thijs Vermeir en Pieter Klinck, projectmedewerkers van Lab58 en Bakermat. Dat zijn twee projecten die in jeugdhuis Zenith zijn ontstaan en die worden ondersteund door stad Dendermonde en de Vlaamse overheid.

“Door corona zochten wij een alternatief om ons jong, lokaal talent in de kijker te zetten. Met onze podcast willen we in dialoog gaan met het ondernemend en artistiek talent in Dendermonde en omstreken en ontdekken wie en wat er achter hun project of onderneming zit. We mikken op een tweewekelijkse release die jullie gaan kunnen vinden op Spotify”, klinkt het.

“De eerste aflevering staat online. Onze eerste gast is Laurens De Nil. Laurens is een beeldend kunstenaar uit Dendermonde. Hij schept in zijn oeuvre een pantheon aan figuren die lijken te komen uit een corrupte sprookjeswereld. Vertrekkend van foto’s uit de natuur, mythologie en pornografie verandert hij de habitat van zijn onderwerp en/of transformeert hij lichamen tot nieuwe chaotische samenstellingen.”

De podcast is hier te beluisteren.