Huis van het Kind Berlare ontwerpt samen met de basisscholen brochure

Algemeen Berlare

Huis van het Kind Berlare heeft in samenwerking met de vijf basisscholen in Berlare een brochure uitgewerkt waarin ouders informatie krijgen over ‘naar school gaan in Berlare’. Alle gezinnen met nieuwe schoolgaanders (kinderen geboren in 2019) ontvangen binnenkort de brochure thuis.

In de brochure vind je informatie terug over de verschillende Berlaarse scholen. Schepen van Onderwijs, Urbain Van Boven (N-VA) is zeer tevreden met de samenwerking. “Naast de praktische schoolinformatie, biedt deze brochure ook handvaten en informatie aan die nauw aansluiten bij de schoolwerking. Denk maar aan info over de CLB’s, kinderopvang, het belang van kleuterparticipatie, het groeipakket en de voordelen van een UiT-Pas”, zegt hij. De brochure bundelt alle schoolinformatie, zo kunnen gezinnen alle informatie op één plaats terugvinden.

Kleuterparticipatie is een belangrijk thema zowel op de scholen alsook binnen Huis van het Kind. “Als lokaal bestuur in Berlare zijn we ons bewust van het belang van kleuteronderwijs. Elk kind heeft het recht om naar school te gaan. Daarbij willen we ook de nodige informatie en ondersteuning bieden aan ouders in de zoektocht naar de juiste school,” zegt schepen Van Boven. Alle gezinnen met nieuwe schoolgaanders ontvangen de brochure in de brievenbus. Daarnaast zullen de brochures ook beschikbaar zijn voor nieuwe inwoners, op de scholen zelf en ook op enkele andere plaatsen in de gemeente. “Uiteraard voorzien wij ook een digitaal exemplaar, zodat iedereen die meer informatie wil over de scholen in Berlare, hun weg kan vinden naar de brochure,” zegt schepen van Sociale Zaken Gunther Cooreman (Open VLD). “Bedoeling is dat we de komende jaren onze samenwerking met de scholen verder kunnen versterken. Deze schoolbrochure is alvast een mooie aanzet.”

 

Foto (c) Gemeente Berlare.