Speelbos wordt groter na kapwerken

Algemeen Lebbeke

Het speelbos van Lebbeke, tussen de Poelstraat en de Baasrodestraat wordt groter. De gemeente kocht extra percelen aan en liet ondertussen al werken uitvoeren.

“In het speelbos werden een tijd geleden om veiligheidsredenen heel wat populieren gekapt. Omdat het terrein de voorbije weken erg drassig was, zijn nog niet alle gekapte bomen weggehaald. Zodra alles droog genoeg is, worden de akker en de weg tussen Baasrodestraat en Poelstraat hersteld”, zegt schepen van Jeugd Goedele Uyttersprot (N-VA). “We voorzien extra toegangen en in het nieuwe stuk speelbos zijn de wegen al uitgezet met kastanjepaaltjes, deze wegen worden met gras ingezaaid.”

“In het bos zelf worden een aantal natuurlijke speelelementen en takkenwallen voorzien. We zorgen ook voor twee open plekken in het bos, eentje in de zon en eentje met voldoende schaduw. Op de kruispunten van de wegen en op de open plekken komen totems met houtsculpturen. Momenteel wordt een deel opnieuw aangeplant, een deel van het bos laten we natuurlijk verjongen. Speelpret en ontspanning verzekerd dus deze zomer!”

 

Foto’s (c) Gemeente Lebbeke.