Postbode Hilde uitgezwaaid na 24 jaar

Algemeen Zele

Maar liefst 24 jaar bedeelde Hilde De Koker (52) de post in de wijk Durmen in Zele. Maar door een reorganisatie ligt de wijk voortaan niet meer op haar ronde. Het buurtcomité bedankte haar voor haar inzet in de wijk en zal haar na bijna een kwarteeuw erg missen.

Omdat postbode Hilde een nieuwe rond krijgt, waar Durmen niet meer bij is, wilde het Buurtcomité haar bedanken. “We hebben een rondgang gedaan”, zegt Paul Vercauteren van het comité. “Hilde was altijd vriendelijk en steeds aanspreekbaar. Postbodes moeten door weer en wind. We hebben veel respect voor haar en gaan haar missen. De mensen zijn gul geweest, zodat we haar voor 1.200 euro aan bons hebben kunnen geven. Een teken van hoe graag ze hier gezien is in Durmen.”

Met dat presentje was de postvrouw in de wolken. “Ik had een klein vermoeden, maar dat het zo’n grote verrassing zou zijn had ik niet gedacht”, zegt Hilde De Koker. “Ik was hier kind aan huis bij vele mensen in de wijk. Iedereen kent mij en ik ken iedereen. Door een reorganisatie bij de post ben ik deze plek kwijt. Ik krijg andere straten en dat doet pijn na 24 jaar. Het voelt alsof ik met pensioen ga, terwijl dat nog niet het geval is.”