Mondmaskerplicht langs parcours in Hamme tijdens Ronde van Vlaanderen

Algemeen Hamme

Op zondag 4 april vindt de Ronde van Vlaanderen plaats. Ook dit jaar loopt het parcours van ‘Vlaanderens Mooiste’ dwars door Hamme. Het dragen van een mondmasker langs het parcours is verplicht.

“De gouverneur van Oost-Vlaanderen stelt in een politiebesluit dat het dragen van een mondmasker op 4 april 2021 verplicht is langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen, vanaf één uur vóór tot één uur na de verwachte doortocht”, klinkt het bij de gemeente. “In Hamme is de snelste doortocht voorzien van 10.39 tot 10.48 uur. Je draagt in Hamme langs het parcours dus verplicht een mondmasker van 9.39 tot 11.48 uur. Daarnaast geldt ook de samenscholingsbeperking tot maximum 4 personen, kinderen jonger dan 12 jaar niet meegeteld. Respecteer daarbij steeds de onderlinge veiligheidsafstand van 1,5 meter.”

Er is geen publiek toegelaten aan de start, aankomst, hellingen en kasseistroken zoals die voorkomen op de officiële reiswijzer van de wedstrijd. Het parcours door Hamme: komende vanuit Elversele > Gewestweg N41 > Biezestraat > Drapstraat > Tweebruggenplein > Hospitaalstraat > Damstraat > Hooirt > Neerstraat > Spurt > Theet > Weverstraat > Meerstraat > Lippeveld > Zogge > Heirbaan > Bookmolenstraat (richting Zele).

Er geldt een parkeerverbod op het gehele parcours van 7 tot 12 uur. De wegen worden verkeersvrij gemaakt vanaf 10.15 uur tot na de passage. “Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn er geen randactiviteiten toegestaan. Het lokaal bestuur raadt haar inwoners aan om de drukke plaatsen langs het parcours te vermijden. Wie langs het parcours woont vragen we om de huizen te versieren of te bevlaggen op zondag 4 april.” De gouverneur van Oost-Vlaanderen stelt in een politiebesluit ook nog dat het verboden is om op 4 april 2021 een drone te laten stijgen, landen of vliegen in een perimeter van 500 meter langs weerszijden van het parcours van de Ronde van Vlaanderen.