Heraanplanting 4 hoogstammige bomen site Patattemolen

Algemeen Buggenhout

Een beplantingsplan voor de site Patattenmolen in Opstal werd goedgekeurd. Er komen nieuwe hoogstammige bomen, drie daarvan op de plek van de gerooide.

“Vier nieuwe hoogstammige bomen zullen worden heraangeplant op de site Patattenmolen”, zegt schepen Geert Hermans (CD&V). “In uitvoering van het bomenplan, wordt er gekozen voor bomen van tweede grootorde, namelijk de soorten Acer rubrum, Tilia cordata, Alnus x spaethii ‘Spaeth’ en/of Aesculus x carnea. Al deze bomen worden bestempeld als ‘klimaatboom’ en dragen bij aan de biodiversiteit. Drie van deze bomen worden voorzien op dezelfde locatie van de vier gerooide bomen.”

De andere boom wordt voorzien op het grasveld aan het speelplein. “De keuze om de vierde boom op deze locatie te voorzien, werd ingegeven met het klimaatplan in het achterhoofd. Deze boom zal in de toekomst schaduw kunnen geven in de sterk versteende omgeving, die in warme zomers stevig zal opwarmen. Het plaatsen van een boom op deze locatie is een eerste klein stapje in de strijd tegen het hitte-eilandeffect dat de klimaatopwarming met zich meebrengt.”