… het Wensbomenpark van het Oscar Romerocollege

Groetjes uit Dendermonde

Om te herdenken dat we nu al meer dan een jaar met de gevolgen van de coronapandemie leven, kwam men op het domein Economie & IT van het Oscar Romerocollege te Dendermonde op het idee om een wensenboom te lanceren op de speelplaats. Leerlingen en leerkrachten konden op linten opschrijven wat ze het meest gemist hebben tijdens het afgelopen jaar én waar ze het meest naar verlangen na de corona. “Niet een boom maar vier bomen hangen nu vol met honderden linten. De woorden die -niet verassend – het meest aangebracht zijn: knuffels, uitgaan, opa en oma, reizen,… zegt godsdienstleerkracht Laurens De Coninck. Toch is er ook de wens op een normaal schoolleven en een leven zonder angst. Het is een kleurrijk zicht de vele linten in de bomen. Ze vormen op die manier ook een sterke aanklacht tegen onverdraagzaamheid”, aldus godsdienstleerkracht Laurens De Coninck.

 

Foto’s (c) Oscar Romerocollege.