GO! talent dubbel zo groot in 5 jaar tijd

Algemeen Dendermonde

Het leerlingenaantal van GO! talent in Dendermonde is de laatste vijf jaar verdubbeld. Hiermee gaan ze in tegen de Vlaamse dalende trend binnen het technisch en beroepsonderwijs.

Het Technisch Atheneum Leren EN Tewerkstelling, kortom GO! talent, telt 803 leerlingen. “Dat is bijna het dubbele ten opzichte van 5 schooljaren geleden. Dit heeft ervoor gezorgd dat er voor meerdere studierichtingen reeds volzetverklaringen werden ingevoerd”, zegt directeur Tom Rydant. “We vinden dit zelf een spijtige zaak maar we wensen onze persoonlijke aanpak en individuele ondersteuning naar onze leerlingen en hun ouders toe blijvend te garanderen.”

De school heeft de laatste jaren ook ingezet op de programmatie van nieuwe opleidingen. Zo kan je er nu onder meer Lichamelijke Opvoeding en Sport, Beeldende en Architecturale Kunsten en Techniek-Wetenschappen volgen. “Omwille van de groei en het uitgebreide aanbod wordt er eveneens in aangepaste infrastructuur geïnvesteerd. De sportcampus in de Galeidestraat, waar eveneens het internaat is gevestigd, krijgt steeds meer vorm. Op de site in de Begijnhoflaan zijn er ondertussen grote infrastructuurwerken die in 2021 opgeleverd zullen worden. Naast de volledige omgevingsaanleg zal ongeveer 6.000 vierkante meter les- en praktijklokalen gebouwd en gerenoveerd worden. Het nieuwe gebouw belooft een ‘landmark’ in het centrum van Dendermonde te worden.”

Het schoolteam zet zich elke dag opnieuw in om de gepaste ondersteuning voor elke individuele leerling te voorzien. “We zijn dan ook bijzonder fier op deze waardering welke we van leerlingen en hun ouders ontvangen. Dit is ook de reden waar we ‘het voor doen’. Het geeft ons steeds nieuwe energie en ‘goesting’ om klaar te staan voor onze fantastische jongeren. We geloven in hen en dat voelen ze. Samen ontplooien we het talent dat in elk van hen aanwezig is”, besluit de directeur.

Info: www.go-talent.be.