3.500 vaccins deze week en vier lijnen in gebruik in centra Appels en Hamme

Algemeen Berlare Buggenhout Dendermonde Hamme Lebbeke Zele

Deze week zullen in de twee vaccinatiecentra in de regio van Eerstelijnszone Dender ongeveer 3.500 mensen een eerste prik tegen corona krijgen. Voor het eerst zullen zowel in Hamme als in Appels de vier beschikbare lijnen daarvoor worden ingezet.

Verspreid over 4 dagen, op 2 vaccinatielijnen, werden in Appels afgelopen week 1.092 personen gevaccineerd. In Hamme werden 654 burgers gevaccineerd op 2 vaccinatiedagen en op 2 vaccinatielijnen. 57 mensen daagden niet op (30 in Dendermonde en 27 in Hamme). “Komende week nodigen wij in Dendermonde op dinsdag 320 burgers uit voor een Astra Zeneca vaccin en op woensdag, donderdag en vrijdag 1.652 burgers voor een Pfizer vaccin. Aanvullend hebben we voor de eerste keer ook burgers die voor een tweede keer langskomen om hun tweede vaccin te krijgen: 120 Pfizers”, volgens Reinout Remmery, de coördinator van Eerstelijnszone Dender. “In Hamme nodigen wij op donderdag 240 burgers uit voor een Astra Zeneca vaccin en op woensdag en donderdag 1112 burgers voor een Pfizer vaccin. Ook hier zien we aanvullend nog 102 burgers terug voor hun tweede Pfizer vaccin.”

In totaal zullen dus zo’n 3.500 vaccins gezet worden, wat een stuk hoger ligt dan de voorbije weken. “Daarom is beslist om voor de eerste keer ook onze 4 lijnen tegelijkertijd in te zetten.  Dit wordt een goede oefening voor het moment dat ons vaccinatiecentrum de hele week op volle toeren zal draaien. Tweken geleden deden wij een oproep naar vrijwilligerstolken om anderstalige inwoners wegwijs te maken. Niet minder dan 116 vrijwilligers hebben zich ondertussen reeds gemeld, goed voor 17 verschillende talen. Alweer een mooi bewijs van de solidariteit binnen onze Eerstelijnszone en een geruststellend signaal naar al onze inwoners die het Nederlands minder vaardig zijn.  Ook zij zullen alle nodige ondersteuning ontvangen om het vaccinatieproces comfortabel te laten verlopen.”