Positieve boodschappen voor meer fietsveiligheid

Algemeen Berlare

Het startschot van de fietsveiligheidscampagne van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde werd gegeven. Berlare is één van de 188 Vlaamse steden en gemeenten die hierop intekenden. “Er wordt in onze gemeente dan ook heel wat afgefietst. En dat willen we blijven aanmoedigen! Dertig campagneborden op nauwkeurig uitgekozen locaties vragen op een positieve manier aandacht voor gevaarlijke situaties”, zegt schepen Carine Meyers (Open VLD).

Concreet brengt de actie verschillende positieve boodschappen in het straatbeeld waarbij fietsers en automobilisten elkaar aanmoedigen om rekening te houden met elkaar. “Door kleine geheugensteuntjes en minimale inspanningen op cruciale plaatsen, blijft het voor iedereen veilig”, legt schepen van mobiliteit Carine Meyers uit. “Zo maken we fietsers er op verschillende locaties attent op dat ze voorrang moeten verlenen aan automobilisten of vragen we automobilisten om bij het afslaan extra op te letten voor fietsers.”

“Uit ongevallencijfers blijkt immers dat autobestuurders heel vaak onvoorzichtig zijn en zo fietsers in gevaar brengen. Als fietser kan je je eigen veiligheid dan weer een pak verhogen door zichtbaar te zijn, maar ook door voorspelbaar te zijn voor andere bestuurders en duidelijk op voorhand aan te geven wat je van plan bent”, aldus nog schepen Meyers.

 

Foto’s (c) Gemeente Berlare.