Drie acties om zwerfvuil op te ruimen

Algemeen Lebbeke

Ook dit jaar worden in Lebbeke verschillende acties georganiseerd om zwerfvuil en sluikstorten in onze gemeente op te ruimen. Vanaf 2021 wordt de jaarlijkse opruimactie georganiseerd tijdens de Lenteschoonmaak, een initiatief van Mooimakers, en niet langer in oktober. “Op die manier kunnen we in oktober de nadruk leggen op de Handhavingsweek rond zwerfvuil en sluikstort”, klinkt het.

De campagne werd alvast op een unieke manier op gang getrokken. Burgemeester Raf De Wolf en schepen van Leefmilieu Goedele Uyttersprot ruimden vanuit een kano zwerfvuil in en om de Windgatbeek in Denderbelle. “Hoe minder afval in lokale waterlopen belandt, hoe minder er uiteindelijk in de rivieren, zeeën en oceanen terechtkomt”, zegt burgemeester Raf De Wolf (N-VA). “Op dinsdag 23 maart 2021 ruimden onze Lebbeekse scholen het zwerfvuil in hun schoolomgeving op. Volgende scholen nemen deel aan de actie: gemeenteschool De Puzzel, VBS De Minnestraal, GO! BS ’t Konkelgoed, VBS De Bellewij en VBS Lebbeke Dorp. Alles samen goed voor maar liefst 181 leerlingen! Zij ontvangen een attentie van de gemeente voor hun inzet.”

Op zaterdag 27 maart gaan 149 deelnemers vanaf 9u op pad om de gemeente proper te maken. Schepen van Milieu Goedele Uyttersprot (N-VA): “We bedanken iedereen die zijn steentje bijdraagt om onze gemeente net te houden. De talrijke opkomst doet ons heel veel plezier. Iedere deelnemende vereniging of burger ontvangt een kadobon van de gemeente voor hun engagement.”