SP.A-Groen wil zorgparkeren mogelijk maken

Berlare Politiek

Inwoners van Berlare moeten de mogelijkheid krijgen om hun parkeerplaats ter beschikking te stellen aan zorgverstrekkers, dat is wat SP.A-Groen vindt. Het oppositiekartel legde dit voorstel op tafel.

“We zijn misschien een landelijke gemeente, maar zorgverstrekkers hebben het bij huisbezoeken in bepaalde buurten steeds moeilijker om snel een parkeerplaats te vinden.  Dokters, verplegers en andere zorgverstrekkers verliezen vaak kostbare tijd bij de zoektocht naar een reglementaire parkeerplaats. Om hieraan tegemoet te komen stelt onze fractie voor om werk te maken van de invoering van een systeem van zorgparkeren”, stelt gemeenteraadslid Jan Van Hee (sp.a-Groen).

“Het systeem van zorgparkeren is simpel. Inwoners van Berlare die hun privé parkeerplaats of oprit ter beschikking willen stellen aan een zorgverlener kunnen een sticker afhalen op het gemeentehuis of het sociaal huis. Door deze duidelijk zichtbaar op te hangen geeft men toelating aan zorgverstrekkers om tijdens een huisbezoek te parkeren voor hun garage of oprit. De zorgverstrekker maakt zich op haar of zijn beurt kenbaar door een hiervoor voorziene kaart met telefoonnummer duidelijk zichtbaar aan de voorruit te leggen”, licht Jan Van Hee toe.

Het gemeentebestuur gaat het voorstel voorleggen aan de Verkeerscommissie. “Al vinden we dat er op dit moment niet meteen een probleem is”, zegt schepen Carine Meyers (Open VLD). “Mijn man is zelf zorgkundige en heeft nog geen moeilijkheden gehad om te parkeren.”

Beeld (c) Gemeente Scherpenheuvel.