Twee leerlingen Oscar Romerocollege naar finale Vlaamse Wiskunde Olympiade

Algemeen Dendermonde

Eén leerlinge van het domein Techniek & engineering (Tina Van Avermaet) en één leerling van het domein Talen & exacte wetenschappen van het Oscar Romerocollege hebben de finale van de Vlaamse Wiskunde Olympiade gehaald en gaan door naar de nationale finaleronde. “Dit is een uitzonderlijke prestatie voor deze jongeren”, zegt directeur Helga Buelens.

De leerkrachten in het domein Techniek & engineering zijn bijzonder trots op Tina Van Avermaet (4de jaar Industriële wetenschappen). “Tina maakte in het verleden een heel bewuste keuze om met haar talenten voor een STEM-domein als Techniek & engineering te kiezen, toch nog altijd een beetje tegen de stroom in. Steeds meer meisjes kiezen voor een STEM-domein maar het is nog steeds niet vanzelfsprekend. Naar aanleiding van de internationale vrouwendag hebben wij dan ook de meisjes van onze campus in de bloemetjes gezet – waaronder Tina – omwille van haar vastberadenheid en moed en omdat ze andere jonge meisjes kan inspireren om voor een STEM-opleiding te kiezen”, zegt de directeur nog.