GO! Dé Leefschool Dendermonde maakt een voorleesboek

Algemeen Dendermonde

De leerlingen van Leefgroep 3 in Dé Leefschool van het GO! in Dendermonde maakten naar aanleiding van de jeugdboekenmaand zelf een boek.

“Na een eerste projectweek waarin de kinderen kennis verwierven over de evolutie van het schrift en het boek en de weg van het boek leerden vertellen, werd de klas omgetoverd tot een redactie. Auteurs en illustratoren gingen aan het werk”, volgens directeur Kathy Van Langenhoven. “Via de verhaalvlecht ontstond het verhaal. De cover werd een collage van eigen handgeschept papier, de binnentekeningen werden gecreëerd door middel van verschillende druktechnieken. De vormgevers brachten alle prenten en tekstonderdelen tot een geheel bij elkaar. Zo trots als een pauw stelden al onze kinderen hun manuscript voor in de kring.”

Weldra wordt het gedrukt om verkocht te worden op een eigen mini-boekenbeurs voor en door de kinderen. “Om hun boek te promoten vroeg Leefgroep 3 tips aan jeugdauteurs. Tijdens die online interviews werden de leerlingen nog meer geënthousiasmeerd om boeken te lezen. Het is fantastisch om te zien hoe kinderen aangemoedigd worden tot het lezen van boeken. Als ouders zeggen: “Ongelooflijk, maar mijn zoon verkiest nu het lezen van boeken boven het gamen!”, dan kan je als directeur en leerkracht toch alleen maar enorm trots zijn!”