Consultaties en opnames az Sint-Blasius kunnen gewoon doorgaan

Algemeen Dendermonde

In az Sint-Blasius kunnen momenteel alle consultaties, onderzoeken en opnames doorgaan zoals gepland.

“Wij ontvangen telefoontjes van mensen die zich afvragen of hun geplande afspraak kan doorgaan”, zegt Dominique Potteau van az Sint-Blasius. “Dinsdagavond kregen alle ziekenhuizen de vraag van de overheid om de capaciteit voor coronapatiënten op te schalen naar fase 1b. Voor az Sint-Blasius betekent dit dat wij voor patiënten met Covid-19 zes IZ-bedden (= 50%) en 24 cohorte bedden moeten voorzien. Wij haddden deze capaciteit nog behouden. De beslissing van de overheid verandert voor ons daarom op dit moment niets.”

De gewone, reguliere (niet-Covid) zorg kan in az Sint-Blasius op dit moment volledig doorgaan zoals gepland. “In tegenstelling tot de nationale trend, zien wij op dit moment ook een lichte daling in het aantal nieuwe opnames met Covid-19.” Alle actuele info over coronamaatregelen in az Sint-Blasius op www.azsintblasius.be/corona.