Zonta deelt rozen uit aan leerkrachten Oscar Romero

Algemeen Dendermonde

Zonta Dendermonde zet zich als vereniging in voor het verbeteren van het statuut van de vrouw, en zet daarom jaarlijks op internationale vrouwendag met veel plezier alle vrouwen in de kijker met een roos.

De voorbije twee jaren deelden de Zonta-dames rozen uit in AZ Sint-Blasius aan vrouwelijke patiënten, bezoekers èn personeelsleden. Zo bereikten ze in één klap heel veel mensen en benadrukten ze het belang van vrouwenrechten. Gelet op de heersende Covid-maatregelen was de organisatie genoodzaakt haar werkterrein te verplaatsen, en opteerden de dames ervoor 300 rozen uit te delen aan de vrouwelijke leerkrachten van het Oscar Romero College aangezien in deze bizarre tijden ook van hen heel wat flexibiliteit en extra inzet gevraagd wordt. De Zonta leden verkochten daarnaast ook 164 boeketten en 243 individuele rozen, waarvan de opbrengst integraal aan goede doelen geschonken wordt.

Meer info over Zonta Dendermonde: www.zontadendermonde.be