Femke Helon is vrouwelijk ondernemer van het jaar

Algemeen Zele

Femke Helon van 3Motion uit Zele mag zich voortaan ‘vrouwelijke ondernemer van het jaar’ noemen. Ze won de award van Markant vzw en Unizo. Ze runt 3Motion een firma in grafische communicatie.

Het bedrijf van Femke Helon staat aan de top op het vlak van visuele communicatie, displays en verpakkingen en 3D print & design. Op woensdagavond, 10 maart, won ze de jaarlijkse wedstrijd ‘WOMED Award’ (Women in Enterprise and Development) van Markant vzw en UNIZO, met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Daarbij haalde ze het van drie andere straffe genomineerden voor de titel: Sophie Claes van De Gele Flamingo uit Brasschaat, Leen Gysen van IPARC uit Kampenhout en Bouchra Hashassi van Washville uit Antwerpen.

Femke Helon ging tien jaar geleden voluit voor haar droom om te ondernemen en dat mondde intussen uit in de flink uit de kluiten gewassen kmo 3Motion, een bedrijf dat aan de top staat op vlak van visuele communicatie, displays en verpakkingen en 3D print & design. Naast de hoofdzetel in het Oost-Vlaamse Zele heeft 3Motion ook een filiaal in het Nederlandse Mariahout. Van de meest creatieve productpresentatie in diverse mogelijke materialen over reusachtige fotoprints op gevels en podia tot en met levensgrote 3D-figuren geprint in eigen huis: 3Motion realiseert het allemaal, van ontwerp tot en met de plaatsing, op maat van de klant. En dat dankzij permanente investeringen in de nieuwste print- en softwaretechnieken en een geautomatiseerde productieflow.

Creativiteit, flexibiliteit, innovatie en duurzaamheid zijn de pijlers van het bedrijf en zijn de sleutels van hun succes. Het begon tien jaar geleden nochtans allemaal heel klein, met één enkele printer en tonnen energie. Intussen telt 3Motion 47 vaste medewerkers die permanent worden getriggerd om creatief mee te denken over de werking en aanpak van het bedrijf, in binnen- en buitenland.
Femke Helon:”3Motion staat voor creativiteit, innovatie en duurzaamheid. En mijn droom is dat iedereen in België en ver daarbuiten weet dat we daarvoor staan.”