Atelier C laat mensen thuis eigen juwelen maken

Dendermonde Lifestyle

Bij Atelier C op de Gentsesteenweg in Dendermonde hebben ze een oplossing voor het feit dat workshops rond juwelen maken niet meer fysiek kunnen doorgaan.

Katrien De Smet startte in de zomer van 2019 met een workshopruimte in haar woning op de Gentsesteenweg. “Om mensen te stimuleren creatief te zijn in het moment, zonder uren per week kwijt te zijn voor een langere periode. Zoals wanneer men bijvoorbeeld inschrijft voor de kunstacademie. Kortstondig leren, creëren en beleven. Daar draait het om bij Atelier C. Dat doe ik door open en privé-events te organiseren, te geven en te ontwikkelen”, zegt ze. “Met als bedoeling om mensen hun talent in de kijker te zetten. Duurzaamheid en lokale partners zijn hierbij belangrijke waarden.” Katrien creëerde een workshopbox met uitbreidingsmogelijkheden. “Dat gebeurde in samenwerking met verschillende toonaangevende partners zoals STAEDTLER, Studio Stubbs en VPK Packaging. Perfect om je op uit te leven en je eigen hippe juweelstukken te ontwerpen.”

Door corona dienden alle workshops geannuleerd te worden, of in zeer kleine kring verplaatst. “Vanaf er meer duidelijkheid is over het coronaproof organiseren van workshops in mijn atelier of op verplaatsing wordt hierover gecommuniceerd via de website en sociale media. In tussentijd kunnen mensen in hun bubbel steeds een privéworkshop op maat boeken. En om toch aan de vraag naar creativiteit te voldoen, en mensen creatief te kunnen laten zijn tijdens vrije momenten, ontwikkelde ik twee doe-het-zelfpakketten verbonden aan een online workshop. Het gaat om zeefdrukken en polymeer klei-juwelen maken. Mensen krijgen al het nodige materiaal aan huis geleverd, en kunnen door middel van video’s hun product ontwikkelen wanneer ze maar willen, alsof ze een echte workshop volgen.”

Info: klik hier.