Nieuwe brug voor fietsers en wandelaars over Durme

Algemeen Hamme

Er komt een nieuwe brug over de Durme. Daar zal de Vlaamse Waterweg voor zorgen. Het gaat om een exemplaar dat enkel door fietsers en wandelaars zal mogen gebruikt worden.

De nieuwe brug komt er tussen de Kaaldries in Hamme en de Hamputten in Sombeke. Het wordt dus een extra trage verbinding tussen de twee oevers van de Durme. Het gemeentebestuur van Hamme is blij met de aanleg en spreekt over een surplus als het gaat over de toeristische aantrekkingskracht. De Vlaamse Waterweg wil naast het plaatsen van een nieuwe brug ook de dijkverbinding tussen het Meulenbroek en de Kaaldries breed genoeg aanleggen. Zo kunnen fietsers en wandelaars tussen Kastel en Lokeren ook hun weg vinden. Wanneer de nieuwe brug er zal liggen is nog niet duidelijk.